Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte

Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte
Luftig renser ventilasjonssystemer i norske hjem, og ser daglig sjokkerende forhold som tyder på folk sjeldent åpner ventilasjonsanlegg sitt.

Tette ventilasjonsfiltre er direkte helseskadelig

Hos denne boligeieren var alt i huset på stell, men når vi åpnet ventilasjonsanlegget møtte dette synet oss. Det var tett og vond lukt i boligen. Det føltes ikke godt å ha pustet inn luft som har gått igjennom dette systemet. Det er direkte helseskadelig. Nye hus er helt tett og eneste kilde til frisk luft er ventilasjonsanlegget.

Bilder av skittent filter
Bilde av skittent filter

Finn mitt filter

Enkle og klare oppfordringer for å unngå dette

Åpne døren på ventilasjonsanlegget ditt og bytt filter 2 ganger i året!

Fukt og muggsporer er et økende problem i norske boliger. Symptomene på luftveisplager man skal være obs på er:

 • Tungpusthet
 • Hoste
 • Luftveisinfeksjoner
 • Eksem

Tett filtre fører også til andre problemer

Ikke er tett filtre bare helseskadelig for deg og din familie som oppholder seg 85% av tiden innendørs. Det oppstår også andre problemer.

Tette filtre fører til:

 • Skader på ditt ventilasjonsanlegg
 • Økt energiforbruk
 • Overtrykk i hus – fukt presses inn i vegger
 • Utilstrekkelig tilføring av frisk luft
 • Redusere luftkvalitet innendørs
 • Bakterievekst spres i luften du puster inn
 • Pollen utenfra fanges ikke opp og spres i luften innendørs
andre relevante artikler
Ta vare på ditt hjem og dine kjære - Avslør hemmeligheten til godt inneklima!

Avslør hemmeligheten for sunnere inneklima - Lær om viktigheten av ventilasjonsfiltre og få frisk luft med kvalitetsfiltre fra Luftig.no! 🍃🏡

Pollen tetter norske hjem, 1 av 5 barn plages

Mange voksne kjenner ikke til denne enkle løsningen for å gi allergikere et fristed innendørs. Hvert år plages nærmere 1 million nordmenn av pollen.

Pollensesong

Skap et trygt hjem for barn med pollenallergi. Lær hvordan du reduserer symptomer og bekymringer i pollensesongen ved å utnytte ventilasjonsanlegget.

Opplev en Luftig Sommerglede - Ta vare på inneklimaet ditt i sommer!

Ta grep om sommerens inneklima! Les hvordan Luftig.no kan hjelpe deg med ren og frisk luft, samtidig som du unngår tette ventilasjonsfiltre.

Se opp for billige og ofte rosa filtre!

Det finnes et hav av ulike filtre ute i markedet og for kunde vanskelig å velge riktig. De selges som pollen, premium, orginal og ditt og datt til ulike priser.

De værste skrekkeksemplene har vi sett på rosa filtre som har fulgt med anlegg siden det ble installert

Bildet av støv og skitt

Over tid har selve ventilasjonsanleggene blitt presset ned i pris. Det enkleste å kutte pris og kvalitet på har vært ventilasjonsfiltret som følger med anlegget. Disse er ofte rosa i fargen og mange fortsetter å benytte slike filter også ved bytte.

Hva som skiller kvalitet på et ventilasjonsfiltre er hovedsaklig mediumet det er lagd av. Dens støvbindende og -bærende egenskaper og filtreringsgrad. Det rosa mediumet produseres ikke av så mange, og har lenge vært kjent i bransjen for det dårligste og det er stilt spørsmålstegn ved tester. Når vi møter disse ser vi ofte de værste tilfellene som over. Benytter du et slikt filter må du ihvertfall bytte det mye oftere, opp mot 4 ganger årlig.

Luftig har valgt å gjøre det enkelt for kunden ved å tilby kun en kvalitet med den høyeste filtreringsgraden, støvbindende og -bærende egenskapene.