Klargjør hjemmet før Pollensesongen

Klargjør hjemmet før Pollensesongen
Finn ut hvordan du kan gjøre hjemmet ditt klart før pollensesongen med praktiske tips om balansert ventilasjon og reduksjon av allergener.

Reduser Pollennivået med Balansert Ventilasjon

Utforsk hvordan et velholdt balansert ventilasjonssystem kan spille en nøkkelrolle i å redusere mengden pollen og allergener i hjemmet ditt. Regelmessig vedlikehold, inkludert rengjøring og bytte av filtre, sikrer renere luft og et sunnere inneklima.
Finn riktig filter

Råd fra Norges Astma- og Allergiforbund:

For å redusere polleninnslaget i hjemmet og beskytte mot allergisymptomer, følg disse nøkkelrådene:

 • Vask Hender og Ansikt: Gjør det til en vane å vaske hender og ansikt umiddelbart etter å ha vært ute for å fjerne pollen.
 • Skyll Håret før Sengetid: Pollen kan samle seg i håret gjennom dagen. Skyll det ut før du legger deg for å unngå å spre det til sengetøyet.
 • Bytt Putevar Regelmessig: Skift putevar ofte for å minimere eksponering for pollen mens du sover.
 • Bruk Hodeplagg og Solbriller: Dekk til håret med en hatt og bruk solbriller når du er utendørs for å blokkere pollen.
 • Grundig Rengjøring: Øk frekvensen av hjemmerengjøringen, spesielt støvsuging og mopping, for å fjerne pollen fra gulv og overflater.
 • Tekstilvedlikehold: Vask klær, gardiner og annet stoff regelmessig for å fjerne pollen som kan ha festet seg.
 • Unngå Lufttørking av Klær Ute: Tørk klær, sengetøy og andre tekstiler innendørs under pollensesongen for å hindre at pollen fester seg til dem.
Ved å følge disse enkle, men effektive rutinene, kan du bidra til et sunnere innemiljø og redusere virkningen av pollen på din daglige komfort og velvære.

Les mer om tips om triks på: Norges Astma- og Allergiforbund
andre relevante artikler
Hvorfor og hvor ofte skal du bytte filter i ditt ventilasjonsanlegg?

Sikre frisk luft i tettere hus: Regelmessig bytte av ventilasjonsfilter er en viktig del av godt inneklima.

Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte

Luftig renser ventilasjonssystemer i norske hjem, og ser daglig sjokkerende forhold som tyder på folk sjeldent åpner ventilasjonsanlegg sitt.

Opplev en Luftig Sommerglede - Ta vare på inneklimaet ditt i sommer!

Ta grep om sommerens inneklima! Les hvordan Luftig.no kan hjelpe deg med ren og frisk luft, samtidig som du unngår tette ventilasjonsfiltre.

Faller papiret ned? Ta grep snarest!

Ta papirtesten og sørg for å unngå fuktskader, samt øk levetiden på ditt ventilasjonsanlegg. I denne artikkelen viser vi deg hvordan.

Skap et Fristed fra Pollen: Viktigheten av Filterbytte i Balansert Ventilasjon

Bytte av ventilasjonsfilter i ditt balanserte ventilasjonssystem er en avgjørende oppgave for å sikre et sunt hjemmemiljø, spesielt før og etter pollensesongen. Her er grunnene til at dette er viktig og hvordan du utfører det effektivt:

 • Tid for Bytte: Bytt ventilasjonsfiltre før starten på pollensesongen for å sikre at systemet er klart til å filtrere ut pollen. Etter sesongen, bytt dem igjen for å fjerne akkumulerte allergener.
 • Filterkvalitet: Velg filter av høy kvalitet som er egnet for ditt system og som kan fange opp små partikler som pollen.
 • Effekt på Helsen: nye filtre med høy filtreringsgrad bidrar til bedre inneluft og kan vesentlig redusere allergisymptomer for de som bor i hjemmet.
 • Økt Effektivitet: Rene filtre bidrar også til bedre effektivitet i ventilasjonssystemet, noe som kan redusere energiforbruket og spare deg for kostnader.
 • Regelmessig Inspeksjon: Sjekk filtrene regelmessig for opphopning og slitasje, selv utenfor de vanlige byttetidene, spesielt hvis du bor i et høypollenområde.

Ved å følge disse stegene, sikrer du at ditt balanserte ventilasjonssystem fungerer optimalt gjennom hele året, og spesielt under pollensesongen, for å holde inneluften ren og sunn.

Benytt deg gjerne av Pollen- varsel hos: NAAF