Pollen tetter norske hjem, 1 av 5 barn plages

Pollen tetter norske hjem, 1 av 5 barn plages
Mange voksne kjenner ikke til denne enkle løsningen for å gi allergikere et fristed innendørs. Hvert år plages nærmere 1 million nordmenn av pollen.

Slik får du et fristed for pollenallergikere!

Pollensesongen kan starte allerede i mars , og er starten på en lang periode med irriterende nese og øyne for mange. Pollen (blomsterstøv) er i all hovedsak i luften ute som små partikler, men man rammes også av pollen innendørs. Når du har dører og vinduer åpne vår og sommer vil huset ditt ¨fylles¨ med pollen. Pollen fester seg til husstøv og virvler rundt i huset i lang tid som forsterker allergikere mer enn nødvendig.

Symptomene på pollen allergi er:

  • Tett nese, rennende nese
  • Gjentatt nysing
  • Rennende og røde øyne
  • Kløe i nese, øyne og hals
  • Dårlig nattesøvn
  • Trøtthet
Finn mitt filter

Riktige grep skaper et fristed innendørs for pollenallergikere

Med et balansert ventilasjonsanlegg, riktig ventilasjonsfilter og bytte i riktig intervaller, kan du lage et fristed for pollenallergikere.

Les også: “Slik fungerer et balansert ventilasjonsanlegg”

Store deler av den norske befolkningen har gjerne et filter i ventilasjonsanlegget, men bytter de alt for sjeldent og har ofte filter av dårlig kvalitet som har fulgt med ventilasjonsanlegget fra start. Et filter når et metningspunkt av partikler og vil da begynne og slippe igjennom små partikler som vil finne veien tilbake i ditt hus. Etter en pollensesong er filtret ditt tett og klart for bytte. Vi anbefaler bytte av filter før pollen sesongen i februar og etter pollen sesongen i oktober for best effekt.

andre relevante artikler
De beste tipsene for å redusere strømregningen

I en tid med høye strømregninger, er det lurt å tenke på hvilke tiltak man kan gjøre for å minske energiforbruket i boligen. Spar opptil 50 000 kr.

Hvordan fungerer et balansert ventilasjonssystem?

Et balansert ventilasjonsanlegg sørger for likevekt mellom inn- og utluft i huset og gir frisk luft. Manglende balanse kan føre til fukt og skader.

Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte

Luftig renser ventilasjonssystemer i norske hjem, og ser daglig sjokkerende forhold som tyder på folk sjeldent åpner ventilasjonsanlegg sitt.

Faller papiret ned? Ta grep snarest!

Ta papirtesten og sørg for å unngå fuktskader, samt øk levetiden på ditt ventilasjonsanlegg. I denne artikkelen viser vi deg hvordan.

Stopp pollen i ditt hjem med riktig ventilasjonsfilter

Alle pollenpartikler er større enn 1 tusendels millimeter. Et filter fra Luftig.no med filtreringsgrad ePM1 65% vil stoppe så og si alt av pollenpartikler fra og komme inn i ditt hus, samt filtrere bort pollen i luften som allerede er kommet inn. Våre filter har itillegg høyrer pollen bære og -bindingsevne.