Ventilasjonsfilter kun 545,–

Bedrift og sameie

Vi er i dag stolt leverandør av ventilasjonstjenester og luftfilter til mange offentlige bygg. Skoler, idrettshaller, barnehager, restauranter, kontorer og konsertlokaler. Alltid fri frakt

Google Reviews
4,9/5 på Google Review
Finn mitt filter
Bilde av Geir, Pål og Trond med ventilasjonsfilter
Illustrasjon av skyIllustrasjon av sky

Christin Solli

Knallbra service og kjapp levering av ny filterpakke til mitt Heru160 system.

Hans Erik Karlsen

Hyggelig og hjelpsom betjening og rask levering. Topp service.

Anne Margrethe Løberg

Meget fornøy med rask levering.

Hans Emil Herlofsen

Rask, enkel og ryddig bestilling og ikke minst rask levering! 5/5!

Kjell Solstad

Meget hurtig behandling av ordren. Og meget rask levering til meg.

Christin Solli

Knallbra service og kjapp levering av ny filterpakke til mitt Heru160 system.

Hans Erik Karlsen

Hyggelig og hjelpsom betjening og rask levering. Topp service.

Fordeler

vi sikrer helsemessig inneklima til bedrifter i norge!

Ikon av hus

Bevar boligen

Ett ventilasjonsanlegg som ikke fungerer eller slås av vil forårsake mugg, sopp og råteskader i din bolig. Det samme vil skje om ditt filter er tett.

Ikon av hjerte

forbedret helse

Ventilasjonsfilter forbedrer luftkvaliteten i hjemmet ditt, noe som reduserer risikoen for luftveisinfeksjoner og allergisymptomer. Dette er spesielt viktig for barn og eldre familiemedlemmer som kan være mer sårbare for luftforurensning.

Ikoner av penger

reduserte strømkostnader

Oppvarming er én av de største strømkostnadene. Med et velfungerende ventilasjonsanlegg gjenvinnes 85% av varmen, som fører til lavere kostnader.

Luftig luftfiltre for renere luft.
inkludert i serviceavtalen

vi skreddersyr et tilbud til din bedrift eller sameie!

  • Skreddersøm

  • Gode kvantumsrabatter på ventilasjonsfiltre i alle størrelser

  • Bedriftsavtale på levering og bytte av filtre

    Serviceavtale på filterbytte og rens.

Meld interesse her, så kontakter vi deg innen én time

Klargjør hjemmet før Pollensesongen

Klargjør hjemmet før Pollensesongen

Finn ut hvordan du kan gjøre hjemmet ditt klart før pollensesongen med praktiske tips om balansert ventilasjon og reduksjon av allergener.

De beste tipsene for å redusere strømregningen

De beste tipsene for å redusere strømregningen

I en tid med høye strømregninger, er det lurt å tenke på hvilke tiltak man kan gjøre for å minske energiforbruket i boligen. Spar opptil 50 000 kr.

Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte

Dette er helseskadelig – Sikre god ventilasjon med filterbytte

Luftig renser ventilasjonssystemer i norske hjem, og ser daglig sjokkerende forhold som tyder på folk sjeldent åpner ventilasjonsanlegg sitt.

Ta vare på ditt hjem og dine kjære - Avslør hemmeligheten til godt inneklima!

Ta vare på ditt hjem og dine kjære - Avslør hemmeligheten til godt inneklima!

Avslør hemmeligheten for sunnere inneklima - Lær om viktigheten av ventilasjonsfiltre og få frisk luft med kvalitetsfiltre fra Luftig.no! 🍃🏡

hvorfor luftig?

Klargjør hjemmet før Pollensesongen

Finn ut hvordan du kan gjøre hjemmet ditt klart før pollensesongen med praktiske tips om balansert ventilasjon og reduksjon av allergener.

Ta vare på ditt hjem og dine kjære - Avslør hemmeligheten til godt inneklima!

Avslør hemmeligheten for sunnere inneklima - Lær om viktigheten av ventilasjonsfiltre og få frisk luft med kvalitetsfiltre fra Luftig.no! 🍃🏡

Se alle tips og triks
faq

Hva er egentlig et VENTILASJONSfilter?

Vi vet at de aller fleste ikke engang er klar over at de har et ventilasjonssystem som krever et filter, mens andre skifter filtrene sine flere ganger i året. Vi ønsker å besvare alle spørsmål, slik at alle får muligheten til bedre luft inne en ute.

Hvordan finner jeg hvilket ventilasjonsfilter jeg trenger i mitt ventilasjonsanlegg?

Dessverre har produsentene gjort dette litt avansert, vi skal prøve å forklare litt her.

Navnene på ventilasjonsanlegg er alltid satt opp med en produsent, det er alle som du ser HER.

Så bruker alle et produktnavn etter produsentnavn. Mangen produsenter har flere produktserier feks Systemair har en serie som heter "SAVE VTR", innenfor den serien har de mangen modeller basert på hvor store de er. Feks har Systemair "SAVE VTR 150" eller 200. Og etter det har de ofte også noen bokstaver som L eller R (høyre/venstre) eller andre bokstaver.

Noen maskiner har også blitt oppgraderte, så feks Systemair Save VTR 300 finnes en model før 2021 og en etter 2021, med forskjellige filter.

For å gjøre det enda litt mer komplisert så passer endel filter til flere maskiner hos samme produsent.

Vi skriver navnene på produktene slik; Produsent (Systemair), produktserie (VTR), nummer/størrelse (150 B) vi skriver alle maskinene de passer til med / mellom hver modell.

Men det er noen sikre måter å finne korrekt filter på;

  • Sjekk om du har en bruksanvisning, der vil det stå navn, produktnummer og størrelse på filter, alt dette er søkbart i vårt søkefelt.
  • Sjekk inne i ditt anlegg, der er det ett typeskilt som sier navnet på anlegget. Søk på deler eller hele navnet i vårt søkefelt.
  • Kjøp filter HER og vi finner korrekt filter for deg.
Hvordan kan jeg finne ut om jeg har ventilasjonsanlegg i min bolig?

Den enkleste metoden er å gå på bad og toaletter og se om du har en rund ventil i taket eller på veggen, da har du 95% sikkert ett ventilasjonsanlegg. Også alle boliger bygd etter 2010 har ventilasjonsanlegg, siden det da vart påbudt ved TEK10.

Du kan så se i kjeller, bod eller loft etter en stor metallboks med rør inn i, dette er da ditt ventilasjonsaggregat. Åpne det for å finne ut hva anlegg du har, eller se etter en bruksanvisning for å finne ute hvilket filter du trenger, eller ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Hvorfor har dere ikke kullfilter eller pollenfilter?

Kullfilter først; for at kull skal kunne fjerne lukt må det ha en kontakttid med luften som er ca 0,5 sekunder, i ett ventilasjonsanlegg går luften igjennom veldig mye raskere en det. Og for å fjerne lukt over mer en 1-2 uker så trengs det veldig mye kull, 2 kg kull vil kunne holde i 6 mnd i ett vanlig hjemmeanlegget. Vi ønsker ikke å selge noe vi vet ikke vil fungere.

Pollenfilter; alle våre tilluftsfilter er EPM1 65%, pollen er faktisk større partikler en det PM1 er lagd for. PM1 er alle partikler opp til og med 1 μm (0,3 – 1 μm) – alt fra virus og nanopartikler til bileksos. PM2,5 er partikler opp til og med 2,5 μm (0,3 – 2,5 μm) – for eksempel bakterier, soppsporer og pollen. Så alle våre filter er det som noen kaller pollenfilter, vi kaller det “bedre luft inne en ute”.

Må jeg bruke originale filter?

Mange produsenter av ventilasjonsaggregater sier i sine manualer at du må bruke originale filter for å beholde garantien og reklamasjonsretten. Dette er ikke sant og ikke lovlig i henhold til konkurranseloven og markedsføringsloven. Så lenge filtrene er ISO-sertifiserte, kan de ikke nekte garanti eller reklamasjonsrett. Dette har også produsentene bekreftet for oss og sagt att de skal justere. Bare gi oss beskjed om dere skulle få problemer med dette så ordner vi det for dere.


Faktisk er våre filter bedre enn de originale fordi vi bare bruker filter som er EPM1 65% på tilluft, mens de “originale” ofte er EPM2,5 eller EPM1 55%, noe som ikke gir deg optimal luft inne.

Hvordan utføres ISO testingen?

Det er flere ulike metoder som kan brukes for å teste luftfiltre i henhold til ISO 16890-standarden. En vanlig metode involverer å trekke en kontrollert luftstrøm gjennom filteret, og måle hvor mye av en bestemt type partikler som blir fanget av filteret. Partiklene kan for eksempel være støv, bakterier eller pollen, og de blir vanligvis introdusert i luftstrømmen ved hjelp av en spesiell maskin som kalles en aerosolgenerator. Dette gir en indikasjon på hvilken klasse filteret tilhører i henhold til ISO 16890-standarden, og hvilken ytelse det har.

Hva er ISO 16890?

ISO 16890 er en internasjonal standard for klassifisering og ytelse-testing av luftfilter. Sertifisering betyr at et luftfilter har blitt testet og godkjent i henhold til denne standarden, noe som gir en indikasjon på hvor effektivt filteret er i å fjerne partikler fra luftstrømmen. Dette er viktig for å sikre at luftfilteret oppfyller visse kvalitetskrav og kan brukes i ulike typer luftbehandlingssystemer.