Opplev en Luftig Sommerglede - Ta vare på inneklimaet ditt i sommer!

Opplev en Luftig Sommerglede - Ta vare på inneklimaet ditt i sommer!
Ta grep om sommerens inneklima! Les hvordan Luftig.no kan hjelpe deg med ren og frisk luft, samtidig som du unngår tette ventilasjonsfiltre.

Sommeren er her

Sommeren er endelig her, og med den kommer varme solstråler, deilige sommerbriser og en følelse av frihet. Men når vi åpner dørene og vinduene for å slippe inn den friske luften, bør vi også være klar over at det følger med skjulte farer. Støv, partikler og forurensninger kan finne veien inn i hjemmet vårt og påvirke inneklimaet negativt. Ventilasjonsfilteret, som er en viktig beskyttelse mot disse uønskede partiklene, kan bli tett raskere enn vi kanskje tror i sommermånedene.

Kjøp filter

Hvorfor blir ventilasjonsfilteret tett raskere om sommeren?

Når vi åpner dørene og vinduene, ønsker vi å nyte den friske sommerluften, men samtidig slipper vi også inn støv, pollen og forurensninger fra utemiljøet. Disse partiklene blir fanget opp av ventilasjonsanlegget og setter seg fast i filteret. Med en økt tilførsel av partikler i sommermånedene blir filteret raskere tett, noe som fører til redusert luftstrøm.

Konsekvensene av et tett ventilasjonsfilter er mange. Ikke bare begrenser det luftstrømmen i hjemmet ditt, men det øker også filtermotstanden, som krever mer energi for å opprettholde ønsket luftstrøm. Dette fører til unødvendige energikostnader og en økt belastning på miljøet. I tillegg kan et tett filter forverre allergiske reaksjoner, spesielt hos personer med pollenallergi eller andre luftbårne allergier. De partiklene som forblir i luften på grunn av et tett filter kan irritere luftveiene og føre til symptomer som tette luftveier og hodepine.

Men frykt ikke! Det finnes tiltak du kan ta for å opprettholde god luftkvalitet og unngå tette ventilasjonsfiltre i sommermånedene. Mens du nyter sommeren med åpne dører og vinduer, bør du være forberedt på de kjøligere dagene når du begynner å stenge igjen. Da er det viktig å ha et rent og funksjonelt ventilasjonsfilter på plass for å sikre at luften du puster inn i ditt lukkede hjem er ren og fri for partikler som kan ha samlet seg opp i løpet av sommeren.

andre relevante artikler
Ta vare på ditt hjem og dine kjære - Avslør hemmeligheten til godt inneklima!

Avslør hemmeligheten for sunnere inneklima - Lær om viktigheten av ventilasjonsfiltre og få frisk luft med kvalitetsfiltre fra Luftig.no! 🍃🏡

Klargjør hjemmet før Pollensesongen

Finn ut hvordan du kan gjøre hjemmet ditt klart før pollensesongen med praktiske tips om balansert ventilasjon og reduksjon av allergener.

Pollen tetter norske hjem, 1 av 5 barn plages

Mange voksne kjenner ikke til denne enkle løsningen for å gi allergikere et fristed innendørs. Hvert år plages nærmere 1 million nordmenn av pollen.

Faller papiret ned? Ta grep snarest!

Ta papirtesten og sørg for å unngå fuktskader, samt øk levetiden på ditt ventilasjonsanlegg. I denne artikkelen viser vi deg hvordan.

Skap en behagelig innetemperatur og forleng levetiden til ditt ventilasjonssystem

Har du problemer med varmen inne? Selv om ventilasjonsanlegget ikke er en klimaanlegg, kan du likevel bruke det til å hjelpe med å senke temperaturen i hjemmet ditt på en smart måte. Mange moderne ventilasjonsanlegg har muligheten til å justere temperaturen på varmegjenvinneren, som påvirker temperaturen på luften som blåses inn.

  1. Ved å senke temperaturen på varmegjenvinneren kan du dra nytte av den kjøligere luften for å kjøle ned rommene.
  2. Øk viftehastigheten om natten for å utnytte den kjølige luften, og senk viftehastigheten på dagtid når dørene og vinduene står åpne for å opprettholde en jevn luftstrøm uten å blåse inn varm luft i rommene. Dette vil skape en mer behagelig innetemperatur samtidig som det sparer energi.

På Luftig.no kan du finne et bredt utvalg av ventilasjonsfiltre av høy kvalitet som passer til ulike typer ventilasjonssystemer. Våre ISO16890 filtre er designet for å fange opp partikler, støv og forurensninger, og sikre at luften du puster inn i hjemmet ditt er ren og frisk. Besøk vår nettbutikk og oppdag vårt utvalg av ventilasjonsfiltre som passer til ditt ventilasjonssystem. Vi tilbyr ulike filterstørrelser og -typer, slik at du kan finne den perfekte løsningen for ditt behov. Ved å investere i kvalitetsfiltre og bytte dem jevnlig, kan du sikre optimal luftkvalitet og forlenge levetiden til ditt ventilasjonssystem.

Nyt sommeren og den friske luften den bringer inn i hjemmet ditt, men vær oppmerksom på utfordringene med inneklimaet. Pass på at ventilasjonsfilteret er i god stand og følg våre tips for å optimalisere ventilasjonssystemet ditt. Med riktig pleie og oppmerksomhet kan du skape et sunt og behagelig inneklima i sommermånedene.

Husk at på Luftig.no er vi her for å hjelpe deg med ventilasjonsfiltre og profesjonell service. Ta grep om inneklimaet ditt og opplev en luftig sommerglede med ren og frisk luft i hjemmet ditt!